Crònica 29/06/2011

De Alfonso i Alegret es perfilen per dirigir Antifrau

L.e./p.m.
2 min
El desaparegut David Martínez Madero, durant un acte contra la corrupció.

Barcelona.Tot i que encara no és oficial, el magistrat Daniel de Alfonso es perfila com el futur director de l'Oficina Antifrau, que està vacant després de la mort, el 22 de gener, del seu anterior titular, David Martínez Madero. Fonts de Presidència van precisar ahir que l'acord definitiu encara no estava pres, perquè Artur Mas té pendent encara una conversa amb el fiscal Víctor Alegret, que també figura com a candidat. En tot cas, el nomenament del nou director d'Antifrau figura en l'ordre del dia del ple del Parlament de dimecres de la setmana que ve i fonts del món jurídic donaven per fet que De Alfonso ocuparia la plaça. El magistrat gaudeix d'un ampli consens polític perquè està ben vist tant per CiU com pel PSC i el PP. Per ser nomenat, calen els dos terços de la cambra, i sembla que els té garantits. Si finalment s'acaba nomenant es tancarà una situació de provisionalitat de l'Oficina Antifrau que ha durant cinc mesos i que amenaçava de deixar paralitzada la institució, que va ser creada pel govern tripartit a instàncies d'ERC.

De Alfonso és magistrat de la secció setena de l'Audiència de Barcelona des del 29 d'abril d'aquest any. Abans havia estat magistrat de la secció desena de la mateixa Audiència Provincial El magistrat està especialitzat en dret penal i col·labora al centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya, a Esade i a la UOC. El que podria ser el futur director de l'Oficina Antifrau de Catalunya ha estat vinculat amb la conservadora Associació Professional de la Magistratura.

El cas Wilson Pacheco

De la seva trajectòria com a magistrat en destaca la presidència del tribunal del cas Maremàgnum. El procés va jutjar i condemnar dos porters de discoteca i un vigilant de seguretat per la mort del jove equatorià Wilson Pacheco després de ser apallissat i caure a l'aigua a prop del complex d'oci de Barcelona l'any 2002.

stats