Publicitat
Publicitat

LA LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ

De Alfonso vol una oficina anifrau estatal a Barcelona

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, va defensar ahir que per perseguir la corrupció es creï una única institució d'àmbit estatal amb seu a Barcelona, aprofitant l'estructura i les instal·lacions de l'organisme que presideix. En una entrevista a l'agència Efe, De Alfonso va explicar que, fins fa dos o tres anys, hauria aconsellat la creació d'oficines antifrau en totes les comunitats autònomes, però davant la conjuntura econòmica actual "tindria més sentit" una única institució amb àmbit d'actuació estatal per evitar duplicitats.

Pel director de l'OAC, la situació "ideal" seria que aquesta oficina estatal, el disseny de la qual hauria de ser idèntic al de Catalunya, tingués la seu a Barcelona "pel seu reconeixement de pionera" -és l'única institució d'aquest tipus a l'Estat espanyol.

De Alfonso va explicar que, a través de la mesa del Congrés, va enviar un document de cinc o sis folis a Mariano Rajoy en què li suggeria "una sèrie de línies per lluitar contra el frau i la corrupció". Pel magistrat i director de l'OAC, perquè "triomfi", l'organisme que a escala estatal s'encarregués de la persecució del frau "hauria de ser exactament igual que el que existeix a Catalunya", amb garanties per poder treballar amb "absoluta llibertat i independència". Això requeriria, segons De Alfonso, que el director el nomenés el Congrés dels Diputats.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT