05/11/2011

Alícia, la institutriu per a joves (i candidats) esgarriats

2 min

BarcelonaLluís Casanova fa 24 anys que treballa al centre de Formació Professional d'automoció del grup Monlau. Casanova ha vist passar pels seus tallers presidents del Govern i comitives electorals de CiU, del PSC i ahir també del PP. De la mateixa manera que a la nevera de casa hi tenim enganxat un imant amb el telèfon de la pizzeria més propera, sembla com si tots els caps de campanya del país tinguessin el número de telèfon de Monlau apuntat a la llibreta d'emergències.

"Chacón és responsable d'una generació perduda de joves catalans". Casanova no combrega amb aquest missatge catastrofista de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. "Si diem als joves que estan acabats, millor que ens tallem les venes", diu Casanova. Sánchez-Camacho va presentar el seu missatge d'institutriu severa davant d'una trentena d'estudiants, entre ells Álvaro Flores -21 anys, de Talavera de la Reina- i Adrián Rodríguez -18, de l'Equador-. Tots dos fan un curs de responsables de taller. Tots dos pensen emigrar als seus pobles d'origen un cop acabin els estudis. "Aquí no trobem feina ni de conya. Almenys al camp, amb els pares, hi puc viure amb poc", diu Flores. Ell és l'únic dels set joves a qui pregunto que assegura que votarà els socialistes. La resta són partidaris de votar PP. "En temps de crisi la dreta gestiona millor", valora el badaloní Josep Pérez.

Entre pistons i carrosseries, Sánchez-Camacho va com una moto: mentre ella no deixa de parlar, de donar consells i d'interrompre els professors, Jorge Fernández Díaz va a remolc. És Sánchez-Camacho qui l'introdueix -"aquí el candidato es el que sabe de todo esto"- i l'agafa pel braç i la cintura perquè s'hi arrambi i surti a la foto. Si Fernández Díaz feia l'efecte de flotar en una dimensió paral·lela, l'Alícia feia olor de benzina, de dipòsit ple.

stats