MERCAT DE TREBALL
Crònica 20/04/2011

Alierta demana més flexibilitat laboral a la CEOE

Redacció
2 min

Barcelona.El president de Telefónica, César Alierta, va demanar ahir una reforma "profunda i de calat" del mercat laboral per dinamitzar els actuals nivells d'ocupació. Alierta va fer aquestes declaracions com a màxim responsable del Consell Empresarial per a la Competitivitat (CEC), l'organització de pressió (lobi) que han format recentment les disset companyies espanyoles més grans.

César Alierta es va reunir amb una representació de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) encapçalada pel seu president, Joan Rosell, informa Efe. Totes dues parts van coincidir que per dinamitzar el mercat de treball i generar ocupació es necessari "flexibilitzar" la legislació laboral. Telefónica ha plantejat recentment un ajust laboral que afectarà el 20% de la plantilla, és a dir, un total de 5.600 persones. Fins i tot, aquest expedient de treball ha reactivat la intenció del govern de canviar el sistema de prejubilacions. El ministre de Treball, Valeriano Gómez, va argumentar abans d'ahir que una cosa no tenia res a veure amb l'altra, però va afegir que les grans empreses que tinguin beneficis hauran de pagar l'atur dels treballadors que prejubilin. Aquesta voluntat del govern ha generat debat i fins i tot la patronal catalana Foment s'ha mostrat favorable a la mesura.

El Consell Empresarial per a la Competitivitat està format pels presidents de Telefónica, El Corte Inglés, Mango, Grupo Barceló, Banco Santander, Repsol, Acciona, La Caixa, BBVA, Inditex, Grupo Planeta, Mapfre, ACS, Ferrovial, Havas Media Group, Mercadona, Iberdrola i l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF). Aquestes empreses generen una facturació equivalent al 35,2% del PIB espanyol, tenen presència a tots els continents i donen treball directe a 1,7 milions de persones. La idea de crear aquest fòrum va sorgir arran de la primera trobada que van mantenir, a finals de novembre, els màxims responsables de les 37 empreses espanyoles més rellevants amb el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al Palau de la Moncloa. Des de llavors, el CEC té caràcter permanent i la d'ahir va ser la segona reunió.

stats