SUCCESSOS
Crònica 03/03/2012

Almenys sis catalans viatjaven al 'Costa Allegra'

Ara
2 min

BARCELONA.Un dels afectats que viatjaven al vaixell Costa Allegra , que va estar a la deriva durant tres dies enmig de l'oceà Índic, ha elevat el nombre de passatgers catalans a sis en contra dels primers recomptes, que en limitaven la presència a la meitat. Segons Carles Oller, un veí de Granollers que es troba entre els afectats i que ahir va oferir el seu testimoni a través de l'ACN, al vaixell, de passatgers d'origen català n'hi havia almenys sis: ell i la seva dona; una mare i la seva filla, de Vic; una dona que viu a Barcelona, i una altra catalana que resideix a Eivissa.

Oller va donar una visió molt crítica del tracte que van rebre de la companyia Costa Cruceros en el rescat, que els va acabar portant al port de Mahé, a les illes Seychelles. L'escena al vaixell abans que els rescatessin va ser forta: sense llum ni aigua corrent, amb molta calor, una pudor insuportable d'excrements i els tripulants alimentant-se a base de pa, salami i formatge.

Oller, que com que s'ha acollit a la "indemnització"immediata de Costa Cruceros d'acollir-los a terra ferma amb les despeses pagades no tornarà de les Seychelles fins d'aquí 15 dies, apunta que estudiarà el cas amb els seus advocats perquè la companyia no els va tractar bé i va mostrar "incompetència" i "incongruències" en molts moments. En aquest sentit, aquest afectat explica que l'empresa es va negar a evacuar els passatgers amb llanxes perquè no es va posar d'acord en el preu amb el propietari de les embarcacions i els va acabar remolcant un vaixell de pescadors que anava lent. Costa Cruceros, segons el relat del testimoni, es va negar a trencar un dels vidres de l'embarcació per fer passar l'aire i alleujar els passatgers de la pudor i la calor (30-35 graus).

L'historial de Schettino

El capità del Costa Concòrdia , Francesco Schettino, ha ampliat el seu historial de desastres naviliers després que ahir trascendís que el 2010 va fer topar dos creuers a Warnemünde (nord d'Alemanya).

stats