Publicitat
Publicitat

Almunia avisa que Spanair podria Haver de tornar els ajuts públics

La situació de Spanair no impedirà que Brussel·les tiri endavant la investigació pendent sobre les ajudes públiques a l'aerolínia. Així ho va confirmar ahir el vicepresident i comissari de Competència de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, que va avisar que "el fet que una companyia, sobre la qual s'ha obert una investigació, presenti concurs de creditors no vol dir que la investigació es pari".

Almunia va explicar en declaracions a Catalunya Ràdio que "si calgués recuperar ajudes públiques caldria intentar recuperar-les també sobre una liquidació de la companyia, si és que s'arribés a això". La Unió Europea va rebre al desembre dues queixes sobre les ajudes públiques a Spanair que són "a la primeres passes" de la investigació", va declarar.

Creació de la taula de negociació

Mentre s'acumulen els problemes financers de l'aerolínia, ahir els sindicats que representen els 2.604 treballadors afectats pel tancament de Spanair van pactar la creació d'una taula de 21 membres que s'encarregarà de negociar l'ERO i el concurs de creditors amb la companyia. Aquesta solució s'ha pres davant l'absència d'un comitè intercentres a Spanair.

La taula reflectirà la proporcionalitat de cada sindicat a tot Espanya i el pes de cada col·lectiu sobre el conjunt de la plantilla. Del total d'empleats que es quedaran sense feina 194 són tècnics de manteniment d'aeronaus, 967 tripulants de cabina de passatgers i 401 pilots. La resta són treballadors dels serveis generals, atenció a passatgers o empleats de rampa.

Els treballadors ja han convocat una concentració el dijous 9 de febrer a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir a la Generalitat el compromís de recol·locació de la plantilla.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT