Crònica 10/02/2012

"Als barris de Homs falta menjar i medicines"

C.m.
1 min

"No tenim menjar, falten medicines i la gent ja no sap on amagar-se", així descrivia ahir la situació a Homs la Lubna, una jove siriana resident a la ciutat, en el sisè dia consecutiu de bombardejos. Entrevistada per telèfon dibuixava un panorama dantesc. "El foc d'artilleria pesant no s'atura i els franctiradors estan per tot arreu. La gent no pot ni entrar ni sortir dels barris més atacats, com Baba Amr: s'amaguen a les plantes baixes i hi ha molts cossos sota la runa".

Els activistes van assegurar que ahir hi van morir almenys 80 persones, cosa que eleva el balanç de morts a més de 400 des de divendres a la nit, quan va començar l'atac més sagnant des de l'inici de la revolta contra Baixar al-Assad, ara fa onze mesos.

El Consell Revolucionari de Homs, l'organisme local opositor, va fer públic un comunicat en què demanava l'entrada d'equips de la Creu Roja i l'establiment d'un corredor humanitari per als ferits. "El món sencer i els països àrabs són responsables del que pot passar després de tot aquest vessament de sang i d'haver deixat sol un poble desarmat en la seva lluita per la llibertat i la dignitat". Avui hi ha convocades manifestacions, com cada divendres, sota el lema "Rússia mata els nostres fills", pel veto de Moscou a l'ONU.

stats