Crònica 25/04/2011

Altres candidats per convèncer Merkel

1 min

Erkki Liikanen (Finlàndia)

El candidat finlandès Erkki Liikanen té al seu favor la procedència d'un país ordenat, tot i que ara mateix no sembla que aquest país es prengui amb gaire interès promoure oficialment cap aspirant a succeir Trichet. Les eleccions celebrades fa unes setmanes al país van suposar un important ascens dels euroescèptics d'extrema dreta, amb la qual cosa no és probable cap treball intens per afavorir les possibilitats de Liikanen. Hèlsinki veuria amb bons ulls, però, que francesos i alemanys proposessin el candidat finlandès de manera consensuada si no s'acaben decantant pel candidat italià, Mario Draghi.

Yves Mersch (Luxemburg)

El luxemburguès compta amb bona premsa a Alemanya gràcies al seu discurs antiinflacionista, assenyalat com el dogma més important que ha de prendre el Banc Central Europeu (BCE) de cara al futur.

Les reserves amb què pot topar aquest possible candidat són més aviat d'imatge, ja que un compatriota seu -Jean-Claude Junker- es mantindrà probablement com a president de l'Eurogrup. És altament improbable que s'accepti que dos ciutadans de la mateixa nacionalitat, a més a més, d'un país petit com Luxemburg, ocupin alhora alts càrrecs dins la Unió Europea (UE).

stats