AEROPORT
Crònica 07/04/2012

American Airlines uneix Barcelona i Miami amb cinc vols setmanals

L'aeroport del Prat té un nou vol que connecta directament Barcelona i Miami. La companyia American Airlines ofereix des de dimecres cinc vols setmanals, que s'ampliaran a un diari a partir del juny.

Josep Ferrer
2 min
Avions d'American Airlines, la companyia que des de dimecres uneix Barcelona i Miami.

EL PRAT DE LLOBREGAT.La companyia American Airlines, amb codi compartit amb Iberia, va iniciar dimecres l'enllaç directe entre Barcelona i la ciutat nord-americana de Miami amb cinc freqüències setmanals. A partir del 14 de juny aquest vol serà diari. En total, fins a final d'any s'oferiran prop de 60.000 places en aquesta ruta, que de moment només ofereixen Iberia i American Airlines.

Amb aquest enllaç directe que va iniciar Iberia fa poc més d'un any amb tres vols a la setmana, American Airlines pretén consolidar-se en el mercat català. "El nostre potencial a Catalunya és molt gran gràcies al suport de les agències de viatges i del públic", va indicar la directora comercial per a Espanya i Portugal de la companyia nord-americana, Nieves Rodríguez. En cas que el vol tingui una bona acceptació, va afirmar: "El mantindrem en un futur i seguirem creixent a Catalunya perquè amb la nova terminal i el port tenim una gran demanda".

Increment de taxes

Als pressupostos generals de l'Estat presentats divendres es va anunciar una pujada del 50% en les taxes aeroportuàries per als aeroports del Prat i Barajas. Rodríguez, en ser preguntada per l'impacte i les conseqüències d'aquesta pujada en els projectes de la companyia, va afirmar: "S'ha de tenir en compte però no frena les nostres expectatives de creixement".

Tot i així, abans de plantejar noves rutes des de Barcelona, American Airlines vol "primer consolidar la ruta amb Miami" i el vol amb Nova York que opera des del 2008 "amb un bon índex d'ocupació en tots dos sentits". Pel que fa al perfil dels passatgers, un 70% de les vendes del vol amb Miami corresponen a viatgers de turisme, i un 30%, a viatgers de negocis.

En aquest sentit la directora de l'aeroport de Barcelona, Sònia Corrochano, es va mostrar satisfeta amb l'increment de freqüències amb Miami "perquè és un dels mercats estratègics del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries i convé no només per al turisme sinó per al mercat de negocis".

Vol internacional clau

Miami és un centre aeroportuari molt important d'Amèrica perquè, gràcies a la seva localització a cavall entre l'oceà Atlàntic i el mar Carib, permet connectar en poc temps amb 105 destinacions, 47 als Estats Units i 58 a la regió del Carib i Amèrica Llatina.

El vol entre Barcelona i Miami l'opera un avió Boeing B767-300 amb 221 seients, 30 dels quals són de classe Business. Sortirà cada dia a les 11.20 h excepte els dimarts i els dijous, que no tindran vol fins al juny.

stats