Crònica 18/02/2012

Conxi Martínez: "Ara els gestos solidaris de la comunitat són molt importants"

Solidaritat A través de Fedaia, que agrupa 78 entitats del tercer sector, treballa per donar suport als nens i adolescents que pateixen les conseqüències de la crisi

L.a.
1 min

Quines són les conseqüències que esteu veient des de Fedaia de la crisi econòmica sobre infants i joves?

La crisi està agreujant les situacions de vulnerabilitat dels més fràgils, és a dir, dels nens que viuen en famílies pobres. A més, estem veient que la pobresa arriba a gent que no s'hauria pensat que estaria en aquesta situació: famílies en què pare i mare es queden a l'atur, no poden pagar la hipoteca, perden la casa i tot el que això comporta.

Això quines conseqüències té per als fills?

Doncs possiblement a casa es viuen situacions de tensió, ja no poden participar en activitats extraescolars, pateixen problemes psicològics i es poden veure abocats al fracàs escolar. En aquest context poden quedar engolits per la roda de la pobresa.

Què feu des de Fedaia per ajudar aquests nois?

Les 78 entitats agrupades a la federació atenem 135.000 infants i joves a tot Catalunya i més de 19.000 famílies. I ho fem a través de programes molt diversos: suport a l'escolarització, programes de formació per a joves a través de pisos assistits, d'acollida i de centres oberts, etc. Però no ho podem fer sols: els gestos de la comunitat són molt importants en el context actual. Haurem de tornar a demostrar la nostra solidaritat, és necessària.

stats