LA SORTIDA DE LA CRISI
Crònica 09/02/2011

Artur Mas ja té el seu consell assessor econòmic

Ariadna Carbonell
1 min
Salvador Alemany presidirà els experts que assessoren Mas per sortir de la crisi.

BarcelonaArtur Mas ja té l'extensió del seu "govern dels millors". Pren el nom de Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) i està integrat per 17 persones -catorze homes i tres dones-, inclòs el seu president, Salvador Alemany, màxim responsable del grup d'infraestructures Abertis.

A la llista de noms que han de proposar solucions al president de la Generalitat per sortir de la crisi econòmica hi predominen els perfils acadèmics, tal i com ja va avançar Alemany quan se li va encomanar la missió de seleccionar els candidats. L'objectiu del Carec és l'impuls de la reactivació econòmica. Com el seu nom indica, la seva funció principal serà la d'assessorar el govern, proposar actuacions i donar suport en processos de negociació que impliquin a la Generalitat i el Parlament amb les institucions espanyoles i internacionals.

Salvador Alemany considera que les prioritats econòmiques del Govern passen per estabilitzar les finances públiques, fomentar la creació d'ocupació i garantir que el sistema financer estigui al servei de l'economia i els seus agents. Els informes del Carec, un think tank o gabinet assessor similar als que tenen Alemanya, França, el Regne Unit, EUA o Austràlia, no es faran públics a no ser que Artur Mas així ho vulgui. En aquest sentit, el consell vol ser un instrument discret que no pretén substituir en cap cas l'acció del Govern.

Els disset membres del Carec -coordinats pel cap d'estudis de la Cambra, Joan Ramon Rovira, i el director de comunicació d'Abertis, Antoni Brunet- no estaran retribuïts, dependran directament del president de la Generalitat.

stats