TRIBUNALS
Crònica 02/03/2012

Arxivada la causa per les càrregues als 'indignats'

Ara
2 min

BARCELONA.El director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i l'exregidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, no s'hauran d'asseure al banc dels acusats. El jutge Josep Maria Miquel Porres ha arxivat la causa contra els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana per les càrregues contra els indignats a la plaça de Catalunya el 27 de maig passat i en la qual estaven imputats, entre d'altres, Prat i Escarp.

Segons la interlocutòria, l'actuació policial va ser "raonablement proporcionada" i no hi va haver "mostres d'extralimitació". El jutge considera que amb la retirada dels objectes que els indignats tenien a la plaça s'evitava "l'augment del potencial ofensiu" a l'abast d'alguns grups que es concentrarien l'endemà per a la celebració de la Champions. Segons la interlocutòria, aquest era l'objectiu de l'actuació policial i no pas desallotjar l'espai, ja que els concentrats hi van poder tornar després. Pel que fa a la Guàrdia Urbana, la interlocutòria diu que la seva actuació va ser "irrellevant" a efectes penals.

Felip Puig, satisfet

El conseller d'Interior, Felip Puig, va celebrar la decisió del jutge d'arxivar la causa i va mostrar la seva "elevada satisfacció" perquè la justícia hagi donat suport a "l'actuació correcta" de la policia. "En un estat de dret, la policia ha de fer el que creu que ha de fer, i la interpretació de la llei i la resposta davant dels drets que alguns ciutadans puguin veure d'alguna manera alterats o confrontats correspon a la justícia", va dir Puig des de la Seu d'Urgell. Iniciativa per Catalunya va retreure a Puig que celebrés la decisió judicial d'arxivar la causa i li va recordar que l'operació va ser un "autèntic desastre". Segons el diputat Jaume Bosch, el Govern hauria hagut d'exigir responsabilitats polítiques.

La defensa dels indignats va anunciar que recorrerà el sobreseïment perquè el jutge els ha deixat en indefensió i no ha fet totes les diligències necessàries per aclarir els fets, com demanar la identificació dels agents.

stats