Crònica 20/08/2011

Atac talibà mortal contra el Consell Britànic de Kabul

Ara
1 min
Un policia afganès ferit és evacuat de la seu del Consell Britànic de Kabul.

Barcelona.Almenys 14 persones van morir ahir al matí en un atemptat suïcida perpetrat per un comando talibà contra el Consell Britànic -la institució que gestiona les relacions culturals del Regne Unit a l'estranger- a la capital afganesa, Kabul. Un terrorista va fer esclatar un camió bomba davant de l'edifici i va destrossar-ne el mur principal, fet que un grup d'homes armats van aprofitar per assaltar el recinte.

Un cop a dins, els pistolers van protagonitzar un intens tiroteig amb les forces de l'ordre, que va acabar amb un balanç d'almenys vuit policies afganesos i un soldat neozelandès morts, segons les autoritats locals citades per la BBC. Tots els assaltants van morir durant l'atac, segons l'ambaixador del Regne Unit. I cap ciutadà britànic va resultar ferit.

L'atac va coincidir amb la celebració del Dia de la Independència de l'Afganistan respecte de l'Imperi Britànic, el 1919. L'escalada de violència dels últims mesos -al juny, un atac talibà contra l'hotel Intercontinental de Kabul va causar 21 morts- qüestiona la decisió dels EUA de retirar les seves tropes i la capacitat de les autoritats afganeses d'ocupar-se de la seguretat del país asiàtic.

També ahir, un altre atemptat talibà va acabar amb la vida d'almenys 43 persones en una mesquita als afores de Peshawar, al Pakistan, a l'hora de la pregària dels divendres.

stats