Crònica 22/01/2011

Autonomies i ajuntaments com a trampolí cap a la Moncloa

J.r.
2 min
Rajoy s'abocarà a la campanya de les municipals a Andalusia, una terra dominada pel PSOE.

SEVILLA.Si els sondejos no s'equivoquen, el mapa que quedi després de les eleccions del maig pot ser d'un blau (popular) uniforme. Hi haurà punts calents en els comicis.

Illes Balears, frec a frec

José Ramón Bauzá

S'enfronta per primer cop al president socialista, Francesc Antich. El seu repte serà recuperar la majoria absoluta però caldrà veure com influeixen els escàndols, ara als jutjats, dels governs de Jaume Matas.

Sevilla com a emblema

Juan Ignacio Zoido

El PP ja va guanyar a la capital andalusa a les últimes eleccions locals. Ara creuen que tenen a l'abast la majoria necessària per governar. Per al PP aquest seria un triomf simbòlic en una terra, Andalusia, de forta implantació socialista.

Mantenir Madrid

Esperanza Aguirre

El "vers lliure" del PP, la presidenta més crítica amb Rajoy, haurà d'encarar-se amb Tomás Gómez, el flamant nou líder del PSM. Hi ha poques possibilitats que perdi, però els vots que rebi el partit de Rosa Díez poden complicar-li les coses.

Astúries convulsa

Isabel Pérez-Espinosa

El PP pot tenir difícil aconseguir el poder a Astúries, una comunitat inclinada a l'esquerra, perquè el nou partit d'Álvarez-Cascos li pot restar vots. Caldrà veure qui aconsegueix el lideratge del centre-dreta.

Castella-la Manxa dubta

María Dolores de Cospedal

Els populars confien en una victòria de la seva secretaria general a Castella-la Manxa, un territori tradicionalment del PSOE. José María Barreda no té el filó de José Bono i les enquestes estan ajustades.

L'efecte Camps a València

Francisco Camps

Els socialistes tenen molt poques esperances d'arrabassar el govern al PP al País Valencià. Fins i tot temen que Camps augmenti la seva majoria. El desgast polític pel cas Gürtel podria ser insignificant.

stats