Publicitat
Publicitat

EL TRAÇAT DE L'ALTA VELOCITAT

Aval jurídic al pas de l'AVE per la Sagrada Família

L'Audiència Nacional va avalar ahir el traçat de l'AVE per la Sagrada Família en estimar que la decisió va ser adoptada "després d'una conscienciosa anàlisi". En una sentència contra la qual encara es pot recórrer al Tribunal Suprem, l'Audiència Nacional apunta que el tram de l'alta velocitat "ha merescut els màxims controls i cauteles per a una execució rigorosa i segura".

Així es rebutja el recurs interposat per la Fundació Pia Autònoma Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família contra la resolució del Ministeri de Foment, que havia aprovat les modificacions del traçat al tram Sants - La Sagrera de la línia de l'AVE.

La sentència diu també que és l'administració central la responsable de "decidir sobre l'oportunitat, justificació i contingut de les infraestructures", i que no s'ha demostrat que hagi actuat "amb arbitrarietat o irraonabilitat a l'hora de seleccionar l'opció més recomanable".

La sentència arriba nou mesos després que el túnel de l'AVE deixés enrere la Sagrada Família, unes obres que el patronat del temple va demanar que s'aturessin cautelarment diverses vegades. El tribunal va apuntar ahir que sobre l'obra no gravitaven "riscos catastròfics, greus i imminents" i va concloure que l'alternativa de traçat "en absolut pot considerar-se irreflexiva i infundada".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT