JUNTA D'ACCIONISTES
Crònica 17/03/2012

El BBVA defensa l'ajust "valent" de Rajoy i augura més "temps durs"

Els ajustos i reformes de Rajoy tenen el suport del BBVA, el banc més gran d'Espanya. El seu president, Francisco González, els va qualificar ahir de "valents" tot i alertar que "encara queden temps difícils".

Ara
1 min
El president del BBVA, Francisco González, durant la junta d'accionistes celebrada ahir a Bilbao.

BARCELONA.Els banquers aprofiten les juntes d'accionistes per exposar als inversors com veuen el panorama econòmic. I el que veu de cara a aquest any Francisco González, president del BBVA -convertit en el grup financer més gran d'Espanya després d'adquirir la catalana Unnim- és ple de "reptes difícils a Europa i a Espanya". Ara bé, González creu que, "per sort", Espanya figura entre els països d'Europa amb governs que han adoptat "mesures valentes" per sanejar els comptes públics i reformes que impulsaran el creixement.

"Els governs han canviat"

"Als països amb més problemes els governs han canviat", va afirmar ahir González sense embuts en la junta d'accionistes celebrada a Bilbao. L'executiu va arribar a la cúpula del BBVA arran de la fusió del BBV amb Argentaria, que González presidia des que José María Aznar va acabar de privatitzar-la.

Una de les reformes en marxa de Rajoy és la financera, que tindrà un impacte de 1.500 milions d'euros als resultats del BBVA d'enguany. El banc intenta aprofitar el ball de fusions incentivat pel govern del PP. Unnim ha estat el primer objectiu, tot i que CatalunyaCaixa, pendent d'adjudicació, no ha deixat d'estar al punt de mira. Els sindicats van esgarrapar ahir de González el compromís del que l'entitat ja havia anat repetint des de l'anunci de la compra d'Unnim: retallar el 20% de la plantilla a Catalunya resultant de la fusió (1.266 persones) mitjançant mesures "menys traumàtiques" com prejubilacions. L'agència Fitch ha passat a positiva la perspectiva d'Unnim arran de l'operació.

stats