Publicitat
Publicitat

ENERGIA

La companyia ampliarà la seva xarxa de distribució de gas a Espanya amb els diners que rebrà del Banc Europeu d'Inversions

El BEI concedeix un crèdit de 500 milions a Gas Natural

El banc de la Unió Europea ha aprovat un préstec de 500 milions d'euros a Gas Natural Fenosa per ampliar la xarxa de distribució de gas a Espanya. Només a Catalunya hi destinarà 338 milions fins al 2014.

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha donat llum verda a un préstec de fins a 500 milions d'euros per a Gas Natural Fenosa. Aquest crèdit ha de servir per finançar la millora i ampliació de la xarxa de distribució de gas a diferents punts d'Espanya entre els anys 2011 i 2013.

En la seva sol·licitud al banc de la Unió Europea (UE), el grup català de gas i electricitat detalla que el cost total del projecte és de 1.132 milions d'euros. Per tant, el crèdit europeu cobreix el 44% del cost global.

Gas Natural assenyala que l'objectiu és construir 800 quilòmetres de gasoducte d'alta pressió i 8.000 quilòmetres més de canonada de mitjana i baixa pressió. També s'inclouen inversions en sistemes d'informació i nous equipaments per evitar les fuites. El projecte preveu atendre el creixement del mercat previst i les puntes de demanda.

A Espanya, Gas Natural té activitat gasista a Madrid, Catalunya, el País Valencià, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Navarra, La Rioja i Galícia. La companyia té una xarxa de distribució de gas de 45.000 quilòmetres i dóna servei a 5,3 milions de punts de subministrament en més de mil municipis.

Compromís català

El 12 de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de Gas Natural, Salvador Gabarró, van presentar un acord segons el qual la companyia (Gas Natural és el primer grup industrial de Catalunya) es comprometia a invertir 1.088 milions d'euros a Catalunya fins al 2014.

L'empresa destinarà 338 milions d'euros a fer arribar el servei de gas a 31 nous municipis que no tenen accés a gas natural canalitzat (actualment arriba a 330 localitats). Gas Natural té 2,1 milions de clients a Catalunya i espera incorporar 198.400 punts de subministrament el 2014. El pla suposa la creació de 800 llocs de treball.

L'endeutament de Gas Natural Fenosa era de 16.949 milions d'euros a finals de juny. El grup va facturar 10.205 milions durant la primera meitat de l'any i va registrar un benefici net de 822 milions d'euros.

Els últims beneficiaris del BEI a Espanya han estat l'autovia Benavente-Zamora (100 milions), la connexió de l'AVE Atocha-Chamartín (600 milions), el port de Bilbao (60 milions) i La Caixa (200 milions). El BEI és un banc sense ànim de lucre que concedeix préstecs a llarg termini i baix interès. Els seus fons provenen dels estats membres.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT