FINANÇAMENT
Crònica 22/12/2010

El BEI deixa 450 milions al Sabadell i la MAT

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaEl Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha aprovat aquesta setmana dos crèdits que afecten projectes o destinataris catalans. La vicepresidenta del banc de la UE, Magdalena Álvarez, firmarà dos xecs per 450 milions d'euros que cobraran el Banc Sabadell, d'una banda, i l'espanyola Red Eléctrica de España (REE) i la francesa Réseau de Transport d'Électricité (RTE), de l'altra.

Aquestes dues empreses són les responsables de la línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) entre Espanya i França, que té un pressupost de 700 milions. Rebran del BEI 350 milions. La MAT connectarà les localitats de Santa Llogaia, a prop de Figueres, amb Baixàs, municipi proper a Perpinyà, al llarg de 63 quilòmetres. La infraestructura ha de servir per pal·liar el dèficit elèctric de la demarcació de Girona i per alimentar el tren de gran velocitat.

El Banc Sabadell destinarà el crèdit de 100 milions a inversions en projectes d'energies renovables i eficiència energètica. El quart grup bancari espanyol participa en el capital de diverses empreses del sector de les renovables a través de la socie-tat de capital risc Sinia XXI.

stats