Crònica 20/01/2011

Baixen un 8% Els robatoris Al municipi

Marta Català
1 min

BarcelonaA Salt passen coses aparentment contradictòries: d'una banda, es produeixen aldarulls per part de joves reincidents, i de l'altra, els delictes contra el patrimoni, com per exemple els robatoris, han disminuït un 8% durant l'any 2010, segons van confirmar ahir fonts del departament d'Interior. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra continuen reclamant més efectius per controlar els incidents i els sindicats justifiquen que ha crescut la virulència dels esvalotadors amb l'ús d'artefactes incendiaris: "Estan usant artefactes inflamables i això és més perillós", assenyala Antoni Castejón, portaveu del sindicat SME-CCOO.

Fonts policials expliquen que actualment hi ha entre 38 i 40 mossos treballant al municipi repartits en cinc escamots de sis o set persones cada un. Això vol dir que a la població gironina, amb sort, hi ha patrullant alhora un màxim de dos cotxes dels Mossos del mateix escamot. Els sindicats reclamen més agents però Interior diu que des del primer trimestre del 2010, "s'han reforçat els efectius al municipi".

A Salt encara no hi ha una comissaria però sí que hi ha una oficina de denúncies "sense seguretat", afirma el portaveu de SME-CCOO. Allà normalment hi ha dos agents recollint denúncies mentre dos més patrullen en cotxe pels carrers de Salt. En el seu punt de mira hi ha el perfil del reincident a Salt: "Un jove immigrant, moltes vegades menor, que per més que el detinguis tornarà a sortir al carrer; no és una solució policial és també judicial", assenyala Castejón. Per la seva banda, David José, secretari general del Sindicat de Policies de Catalunya, denuncia també la manca d'efectius a Salt però creu que el problema va més enllà: "Calen eines socials per combatre'l".

stats