ELS NOUS AJUNTAMENTS
Crònica 12/06/2011

Ballesteros, en minoria, pica l'ullet a l'oposició

El socialista Josep Fèlix Ballesteros va prendre ahir possessió de l'alcaldia de Tarragona després d'una setmana intensa en què CiU i PP han estat a punt d'agafar-li la vara d'alcalde. Governarà sol.

Daniel Revenga
2 min
Quatre anys més Ballesteros, alleujat, va agafar la vara d'alcalde per segona vegada. CiU i PP l'hi han posat difícil fins a l'últim minut.

Tarragona.Ballesteros va ser reelegit ahir alcalde de Tarragona amb els vots dels 12 regidors del PSC. Els altres dos partits que haurien pogut governar si les negociacions de les últimes setmanes haguessin reeixit, CiU i PP, amb 7 regidors cadascun, van optar finalment per votar els seus respectius alcaldables, Victòria Forns i Alejandro Fernández. Arga Sentís, única regidora d'ICV, es va abstenir. El fet que el PSC governi en minoria va marcar els parlaments dels portaveus dels grups municipals.

Ballesteros, conscient que sense pacte de govern estable necessitarà el suport dels partits de l'oposició per tirar endavant la legislatura, va fer un discurs de mà estesa. L'alcalde de Tarragona va fer una crida a la unitat política per aconseguir els grans projectes de ciutat, com els Jocs del Mediterrani de l'any 2017, el complex cultural de la Tabacalera i la generació d'ocupació. Una demanda que va anar acompanyada de l'oferiment de participació a la junta de govern local als partits de l'oposició. La proposta va trobar una acollida desigual.

La portaveu de CiU, Victòria Forns, va fer un discurs molt receptiu al missatge d'unitat llançat per Ballesteros. Forns va dir: "Tots som govern per fer realitat els reptes de la ciutat, als quals s'ha d'arribar per la via del consens". Per la seva banda, el popular Alejandro Fernández va rebutjar participar a la junta de govern i va reiterar que faria la seva tasca des de l'oposició, tot i que va descartar la possibilitat de presentar una moció de censura per fer fora del govern els socialistes. Fernández va demanar a Ballesteros que esmenés en aquesta legislatura la "falta de lideratge" que ha tingut la ciutat durant el seu primer mandat i va demanar-li que en els pròxims anys no defugi les seves responsabilitats culpant els governs anteriors.

Reducció de regidories

L'austeritat va ser un altre dels eixos del discurs de Josep Fèlix Balleteros en la seva investidura. El nou cartipàs de l'ajuntament redueix les regidories, que passen de les 15 que hi havia la passada legislatura a 11. Una de les que desapareix és Comunicació, que dependrà directament de l'alcalde. La fins ara titular en aquest àmbit, Begoña Floría, continuarà sent la portaveu del grup municipal i gestionarà Mobilitat i Medi Ambient. Un dels fitxatges mediàtics, l'atleta Natàlia Rodríguez, serà la titular d'Esports i estarà al capdavant de la candidatura de la ciutat a acollir els Jocs del Mediterrani de l'any 2017. També hi ha canvis a Urbanisme, que passa de mans de Xavier Tarrés a Carles Castillo. Pau Pérez continuarà sent el titular d'Economia i Carme Crespo, de Cultura. Tres regidors que debuten, Francisco Zapater, Patrícia Anton i Javier Vilamayor, assumeixen Relacions Ciutadanes, Comerç i Turisme i Treball i Activació Econòmica, respectivament.

stats