CRISI DEL SECTOR FINANCER
Crònica 24/11/2011

El Banc de València cotitza de nou i reconeix un forat de 562 milions

El Banc de València torna avui a la borsa després que el Banc d'Espanya hagi trobat un dèficit inicial per falta de dotacions de 562 milions d'euros. L'entitat reguladora avisa que el forat pot ser més gran.

Toni Garganté
2 min

BARCELONA.El Banc d'Espanya va enviar ahir un requeriment al Banc de València en el qual detecta un dèficit de provisions per riscos de crèdits i actius adjudicats de 562 milions d'euros. El comunicat enviat a la CNMV assenyala que aquest forat s'ha trobat amb la inspecció feta sobre el compte de resultats del 31 de març, cosa que vol dir que "el dèficit podria ser més gran, amb les conclusions que el Banc de València haurà d'extreure sobre les potencials pèrdues de la resta de la cartera creditícia no analitzada".

Finalment, el Banc d'Espanya concreta que els 562 milions que falten s'hauran de carregar contra els resultats de l'entitat valenciana. L'entitat intervinguda des de dilluns tornarà a cotitzar avui mateix, després de gairebé tres dies de suspensió. Dilluns, el Banc d'Espanya va decidir intervenir el Banc de València, i el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) ha compromès una ampliació de capital de 1.000 milions i una línia de crèdit de 2.000 milions més per garantir l'activitat normal de l'entitat.

Subhasta de la CAM

Les entitats interessades en la subhasta pendent de la Caja del Mediterráneo (CAM) presenten avui les seves ofertes vinculants, segons van confirmar fonts del sector. El Banco Santander, el BBVA, CaixaBank i el Banc Sabadell són en principi les quatre entitats més ben situades per quedar-se amb part dels actius de la caixa alacantina.

Les mateixes fonts van afegir que algunes d'aquestes entitats van celebrar reunions dels seus consells d'administració per autoritzar la formulació de l'oferta final per adjudicar-se la CAM, intervinguda al juliol.

D'altra banda, el conjunt de caixes d'estalvi van obtenir un benefici atribuït de 2.549 milions d'euros entre el gener i el setembre, una xifra que representa un creixement del 0,9% respecte del mateix període de l'any anterior, segons va informar ahir la patronal sectorial. Aquest petit increment es va produir després de fer dotacions de 362 milions, segons la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi (CECA).

El volum de crèdit a la clientela va baixar un 3,3%, fins als 884.919 milions, mentre que els préstecs facilitats a les administracions públiques va incrementar-se un 19,4%. La captació de dipòsits va caure un 5% (726.209 milions). El marge d'explotació, una de les ràtios que mostren millor el negoci, es va reduir un 31,9% i es va situar en 6.482 milions. Les despeses de personal mantenen la tònica dels últims trimestres i tornen a retrocedir, en aquest cas un 4,8%. La patronal va emetre un informe en el qual considera que l'actual sistema de càlcul dels requeriments de capital penalitza les entitats espanyoles.

stats