Crònica 26/07/2011

El Banc d'Espanya imposa tres gestors a la CAM

T.g.
2 min
Les oficines de la CAM van obrir amb normalitat el primer dia de la intervenció.

Barcelona.El Banc d'Espanya ja ha desembarcat a la Caja Mediterráneo (CAM), després de designar tres administradors que han de preparar tot el procés d'adjudicació de la caixa en subhasta, segurament al setembre. A través de la comissió rectora del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), han estat nomenats José Antonio Iturriaga, Tomás González i Benicio Herranz, segons un comunicat de la mateixa CAM enviat ahir a la CNMV.

Els nous gestors hauran de preparar a partir d'ara la valoració de l'entitat alacantina, per precisar quin percentatge del capital li correspon pels 2.800 milions que injectarà de manera immediata. Fonts del sector van indicar que el FROB podria arribar a una participació superior al 85%. A més del desemborsament dels 2.800 milions, l'organisme públic facilitarà un préstec de 3.000 milions.

Ahir, el primer dia feiner després de la intervenció de divendres al vespre, va ser un dia pràcticament normal a la xarxa d'oficines de la CAM, amb l'afluència normal de clients, informa Efe. El portaveu del sindicat Sicam a la caixa, César Estrada, va destacar que "al pla de recapitalització ja es van adoptar mesures que incloïen la reducció de la plantilla i el tancament d'oficines", referint-se al fet que l'ajust laboral ja s'ha dut a terme.

Estrada va informar que ahir hi va haver la primera reunió amb els tres gestors nomenats. El resultat de la trobada va ser positiu, perquè els nous directius volen "comptar amb la part sindical", tot i que "ha estat una presa de contacte i una declaració d'intencions, res més". El representant sindical va afegir que els nous gestors "tampoc tenen clares quines són les mesures a prendre".

D'altra banda, la Comissió Europea (CE) va autoritzar ahir la intervenció en considerar que no planteja problemes de lliure competència. i que el rescat està en la línia de les ajudes d'estat per fer front a la crisi financera. Va remarcar que les mesures preses pel Banc d'Espanya són "limitades i a temps" i que el banc emissor s'ha compromès a enviar un pla de reestructuració de la CAM en els pròxims sis mesos.

stats