BANCA
Crònica 10/02/2012

El Banc d'Espanya fa un pas per sancionar exdirectius de la CAM

Elena Freixa
2 min
Una oficina de la CAM, entitat intervinguda pel Banc d'Espanya des de fa set mesos.

BARCELONA.La comissió executiva del Banc d'Espanya va obrir ahir un expedient sancionador a exdirectius de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) per les presumptes irregularitats en la seva gestió, segons van confirmar a l'ARA fonts financeres. Depenent del que determini la investigació, el Banc d'Espanya pot acabar imposant sancions lleus o greus. Si es proven negligències que impliquen sancions molt greus, serà el ministeri d'Economia l'encarregat d'imposar les multes, segons va informar Efe.

Les sancions poden acabar esquitxant 40 persones que van ocupar càrrecs al consell d'administració i a la comissió de control i els que van ser directius de l'entitat valenciana des del 2008. El procés engegat ahir per investigar la seva gestió arriba l'endemà que la CAM declarés pèrdues de 2.713 milions d'euros durant el 2011. Una part d'aquests números vermells és resultat del procés de sanejament que estan fent els administradors del Banc d'Espanya, ja que l'entitat està intervinguda des de fa set mesos.

El governador de l'organisme regulador de la banca espanyola, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ja va qualificar fa mesos la gestió de la CAM d'escandalosa i s'hi va referir com "la pitjor de les pitjors". Tres setmanes després de la intervenció, el 22 de juliol, els administradors escollits pel Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB) van destituir la directora general, María Dolores Amorós. Els motius per cessar-la van ser que "havia buscat benefici propi, falsejat els comptes i realitzat una gestió deficient" mentre va ser la número dos de l'entitat. Des del mes de novembre hi ha un procés d'instrucció en marxa contra Amorós per presumpte delicte societari, estafa i falsedat documental.

El Banc d'Espanya va adjudicar la CAM al Banc Sabadell per un euro simbòlic el 7 de febrer i va comprometre una ajuda de 5.249 milions d'euros del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que es nodreix d'aportacions d'entitats.

stats