INICI DE L'EMISSIÓ PER A PARTICULARS
Crònica 12/04/2011

Bancs i caixes col·loquen fins al 60% dels bons

T.g. / M.c.
1 min
L'edifici històric de Caixa Sabadell, ara Unnim.

Barcelona/Madrid.Els empleats de les oficines de les nou entitats financeres adherides al programa de bons de 2.700 milions d'euros per a particulars iniciat ahir van veure com se'ls girava feina. Només el primer dia es van subscriure més de 300 milions del tram assegurat a 24 mesos (558 milions), és a dir un 60% del total. En el segment dels bons a un any, la comercialització va superar els 400 milions, un 35% del tram assegurat (1.302 milions).

Portaveus de les entitats consultades van explicar que s'havia notat un interès superior en el tram a dos anys, tenint en compte que aquesta vegada no hi ha prorrateig (el repartiment de la sobredemanda entre els bonistes). Tot i això, van destacar que aquest ritme no seguirà els pròxims dies, perquè ahir es van introduir les ordres de compra de la setmana passada.

D'altra banda, el president d'Unnim, Jaume Ribera, va atribuir "part de culpa" de la crisi financera al Banc d'Espanya, ja que va recordar que era qui tenia tota la informació sobre les entitats. Va reconèixer, això sí, que cada banc o caixa és responsable de la seva gestió, i per això "no em trec la part de culpa que ha tingut la meva institució", va afirmar. En unes jornades de l'IESE a Madrid va dir que les exigències per tenir més capital "no afavoreixen el crèdit", tot i que sí que incrementaran la confiança.

stats