LABORAL
Crònica 28/02/2012

Báñez ofereix a les comunitats acords perquè els aturats facin serveis socials

Elena Freixa
1 min
Báñez ofereix a les comunitats acords perquè els aturats facin serveis socials

BARCELONA.La ministra de Treball, Fátima Báñez, es va oferir ahir a les comunitats autònomes i ajuntaments per començar a firmar convenis que permetran que els aturats que no s'estiguin formant treballin en serveis socials mentre cobren l'atur. Aquesta possibilitat que obre la reforma laboral es podrà activar amb un acord previ entre l'Estat i cada comunitat, segons va explicar Báñez a la conferència sectorial que va reunir a Madrid els responsables d'Ocupació autonòmics.

La secretària d'Ocupació i Seguretat Social, Engracia Hidalgo, va negar el risc que hi hagi temptacions a les administracions per suprimir llocs de treball i cobrir-los amb aturats. "Es fa en altres països europeus no per substituir, sinó per sumar", va defensar. No quedarà clar fins que culmini el tràmit parlamentari de la reforma laboral si els aturats podran negar-se a acceptar la feina de servei a la comunitat.

La conferència sectorial també va tractar la situació dels centres especials de treball, que donen feina a treballadors amb discapacitat. La normativa i finançament d'aquests centres és competència estatal i els recursos d'aquest any estan encara pendents d'assignació pressupostària. Báñez va garantir informació de les mesures que es decideixin.

stats