EL FINANÇAMENT DE LES CAIXES
Crònica 29/06/2011

Bankia cotitzarà rebaixada al 50% amb un valor de 6.600 milions

Bankia i Banca Cívica mantenen els seus plans per sortir a borsa a mitjans de juliol. CatalunyaCaixa va aprovar ahir en assemblea els comptes del 2010 i en va convocar una altra per al 28 de juliol.

T.g.
2 min
José Luís Olivas, vicepresident de Bankia, i el president de l'entitat, Rodrigo Rato, en l'acte de presentació de la marca.

Barcelona.La junta d'accionistes de Banco Financiero y de Ahorros (BFA), que opera amb la marca Bankia, va decidir ahir mantenir els seus plans de sortir a borsa. L'entitat que agrupa Caja Madrid, Bancaja, Laietana, Insular de Canarias, Ávila, Segovia i Rioja va enviar un comunicat a la CNMV en què argumentava que la decisió s'ha pres perquè es vol consolidar com a líder en el mercat espanyol. "La captació de capital facilitarà el finançament en els mercats majoristes amb costos més baixes, gràcies a l'enfortiment de la solvència i a la previsible millora del ràting", destaca la nota.

Amb tot, Bankia, que té 11,2 milions de clients, no va donar pistes sobre el preu amb què preveu iniciar la cotització, i es va limitar a informar que pròximament registrarà el fullet de l'oferta pública de subscripció d'accions (OPS). Fonts del mercat que cita Efe van assegurar que en l'actual conjuntura econòmica, Bankia haurà de sortir amb un descompte pròxim al 50%, un xifra que significaria una valoració de 6.600 milions d'euros.

D'altra banda, el consell d'administració de Banca Cívica (que uneix les caixes Navarra, Canarias, Burgos i Cajasol) es va reunir ahir per aprovar una situació semblant a la de Bankia. En aquest cas, les necessitats de finançament són de 1.000 milions, un 60% dels quals es col·locarien entre els mercats institucionals. La resta es repartiria entre treballadors i un tram minorista. En aquest cas, també s'espera que Banca Cívica ofereixi un fort descompte en el preu de les accions.

Finalment, CatalunyaCaixa va celebrar una assemblea per donar el vistiplau als comptes del 2010. Però el més important de la convocatòria va ser que va fixar per al 28 de juliol la data d'una altra assemblea extraordinària amb l'objectiu de sotmetre a aprovació definitiva el projecte de segregació de l'activitat financera del nou banc. L'entitat catalana -que suma les antigues Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona- encara no ha decidit l'opció que adoptarà per incrementar el nivell de recursos i la seva solvència.

stats