Crònica 08/04/2011

Barcelona Decideix fixa en un 10% la barrera de l'èxit

Sara González
2 min
Alfred Bosch va agrair a la Intersindical la cessió del seu espai com a centre logístic de la consulta.

BARCELONA.Tot és a punt. Els 3.000 voluntaris que es mobilitzaran diumenge, les 505 urnes i els 347 punts electorals. Però els organitzadors també estan a punt per als resultats i les lectures que se'n puguin fer. Barcelona Decideix es va mullar ahir i va fixar la xifra de l'èxit de la consulta de Barcelona en un modest 10% de participació. Tot i això, el nucli de l'organització, en base al percentatge de vot anticipat recollit fins ara, augura que se superarà el 12,17% que va tenir la consulta sobre la reforma de la Diagonal promoguda per l'Ajuntament.

La barrera del 10% no s'ha triat a l'atzar. "Si el superem podrem estar contents, ja que és la xifra en la qual s'han mogut les ciutats de l'àrea metropolitana", va afirmar ahir el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch. La plataforma també preveu un augment dels vots a favor del no . De fet, a mesura que les onades de consultes s'han anat apropant a la capital han anat augmentant els contraris a la independència de Catalunya que participen en el referèndum. El cas més representatiu va ser el de Cornellà de Llobregat, on la participació va ser d'un 10,6% i els partidaris del no van representar un 17,28%.

La jornada del 10-A comptarà amb unes 75 urnes cedides per Governació. La resta les aporten altres municipis que ja han fet la consulta, com ara Arenys de Munt, que oferirà la mítica urna que va allotjar els primers vots de tot el moviment. Especial interès ha despertat l'urna d'Òmnium on va votar Artur Mas, el vot del qual ha tingut un efecte crida. Bosch va lamentar, però, que el consistori barceloní no hagi deixat a la plataforma les seves urnes. Malgrat les amenaces de la Falange, els organitzadors de la consulta no estan preocupats per la seguretat durant la jornada. De fet, els organitzadors del 10-A estaran en permanent contacte amb la policia per prevenir qualsevol incident als col·legis electorals.

No en sortirà cap partit

I després de la consulta, què?, es pregunta tothom. "D'aquí no en sortirà cap partit polític", va assegurar Bosch, que es va mostrar convençut que tot i que es tracta d'un "procés històric" no tindrà "cap resultat pràctic juridicopolític".

stats