PLE TURÍSTIC
Crònica 16/04/2011

Barcelona i Palamós estrenen una temporada de creuers de rècord

El 'Liberty of the Seas', un dels vaixells més grans del món, ha triat Barcelona com a base operativa i la seva arribada, avui, enceta una temporada que preveu multiplicar les xifres de l'any passat.

Thaïs Gutiérrez
2 min
Dues turistes miren els vaixells al Port de Barcelona, que és el primer d'Europa en creuers.

Barcelona.Comença la temporada de creuers i Barcelona i Palamós ja ho tenen tot a punt. El Liberty of the Seas , el creuer més gran de la Mediterrània i el segon més gran del món, atraca avui a la capital catalana. Té capacitat per a 4.300 passatgers i 1.400 tripulants. Els responsables de la naviliera Royal Caribean, propietària del Liberty of the Seas , han optat per Barcelona com a base d'operacions durant tota la temporada, que s'allargarà fins al novembre. Això significa que la ciutat serà origen i final de les rutes per la Mediterrània i suposarà més despesa de la companyia, que ha de comprar subministres per a la travessia, i més pernoctacions de turistes, ja que la majoria aprofiten per passar uns dies a la ciutat quan acaben o quan comencen el creuer. Segons les companyies que operen al port, majoritàriament es tracta de visitants nord-americans, anglesos i alemanys.

El Liberty of the Seas és un vaixell de rècords: té una eslora de 339 metres, 154.000 tones de pes i disposa d'un simulador d'onades per fer surf, una pista de patinatge sobre gel un rocòdrom.

Ple per Setmana Santa

La temporada de creuers comença amb una Setmana Santa molt moguda al port de Barcelona. En els pròxims deu dies hi passaran 32 creuers. Les xifres consoliden la posició de la ciutat en el mapa mundial: actualment Barcelona és el primer port de creuers d'Europa i el quart a escala mundial.

Paral·lelament, ahir es va donar el tret de sortida de la temporada al segon port de creuers de Catalunya, el de Palamós, amb l'arribada del Thomson Dream , un vaixell amb 2.000 viatgers. El port empordanès preveu rebre 40 creuers des d'ara fins al desembre, que suposaran 40.000 passatgers, un 45% més dels que va rebre l'any passat.

És tot un rècord històric, tenint en compte que fa només 10 anys Palamós rebia poc més de 900 passatgers de creuers a l'any. Segons dades de l'Associació de Ports de Creuers de la Mediterrània, l'espectacular creixement de Palamós l'ha convertit en el segons port mediterrani que més ha crescut en passatgers en una dècada, just per darrere de Split, a Croàcia.

stats