13/01/2011

Barcelona pugna pels mòbils amb Milà i Munic

2 min
La Torre Telefónica, al costat del Fòrum, acull  la seu corporativa de Telefónica.

Barcelona.La setmana que va començar amb la terna futbolística de Messi, Xavi i Iniesta continua amb un altre tiquet de tres opcions: la de les ciutats candidates a acollir el Mobile World Congress després del 2012, últim any de vigència del contracte actual entre Fira de Barcelona i la GSM Association (GSMA), el consorci d'operadores de telefonia que organitza el congrés. Si bé se sap des de l'estiu que Barcelona competeix per renovar l'acord amb cinc ciutats europees més (Munic, Milà, Colònia, Amsterdam i París), tot apunta que les tres últimes van quedant despenjades de la cursa, de manera que les tres finalistes que la GSMA té previst anunciar a finals de gener són Barcelona, Munic i Milà. La decisió definitiva sobre la seu de les edicions 2013 -2017, que probablement inclourà algun tipus de presència durant la resta de l'any, es comunicarà a finals de juny.

El Mobile World Congress encara tindrà lloc a Barcelona del 14 al 17 de febrer d'enguany, i l'any vinent. El MWC, que es fa a Fira de Barcelona des del 2006, és la fira que genera actualment un volum de negoci més gran a la ciutat. Segons el tinent d'alcalde Jordi William Carnes, els més de 52.000 visitants que s'espera que hi haurà aquest any hi deixaran 225 milions d'euros.

La selecció de la futura seu del congrés té molt en comú amb la de les seus olímpiques. Ahir, a l'acte d'inauguració de la Torre Telefónica a la zona del Fòrum, un dels protagonistes va ser John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, a qui l'alcalde Jordi Hereu es va adreçar per dir-li que "a Barcelona li agrada ser mòbil', mentre que César Alierta, president de Telefónica, li va recordar que "Barcelona es el nostre punt de trobada entre Europa, l'Amèrica Llatina i la Xina". Aquest país asiàtic acaba de superar els 800 milions d'usuaris de telefonia mòbil. En canvi, es diu que la proposta econòmica més llaminera és la de Munic, ciutat on té una de les seves seus principals l'empresa Nokia Siemens Networks.

stats