Crònica 28/05/2011

Berlusconi diu a Obama que Itàlia és una "dictadura dels jutges"

M.v.
1 min

DEAUVILLE.Silvio Berlusconi està nerviós. El gest que va tenir dijous a la nit, moments abans d'iniciar una de les sessions de treball del G-8 a Deauville, descriu quin és el seu estat d'ànim. Les càmeres de televisió de la cimera van recollir com Berlusconi es va acostar al president nord-americà, Barack Obama, el va fer aixecar de la cadira on era i, a través d'una intèrpret, li va deixar anar que a Itàlia es viu "una dictadura dels jutges progressistes" i que per això era tan important la reforma judicial que estava tirant endavant.

A les imatges es veu com el president nord-americà l'escolta, abaixa el cap i s'acaba la seqüència. No se sap si li va respondre. Però n'hi va haver més que suficient per crear una gran polèmica a Itàlia pocs dies abans de la segona volta d'unes eleccions locals que pinten malament per al partit de Berlusconi.

"Ha perdut els papers"

Molts se li van tirar a sobre. L'Associació de la Magistratura d'Itàlia li va retreure que hagués "denigrat" el col·lectiu davant d'un cap d'estat estranger i des de l'oposició el van acusar d'haver perdut els papers. En el seu editorial d'ahir, el diari La Repubblica va ser encara més explícit i va assegurar que comparar Itàlia amb una dictadura "és no saber res del que és Occident".

Ahir Berlusconi es va justificar dient que "era el seu deure explicar quina és la situació de la justícia a Itàlia". El primer ministre va assegurar que havia dit el mateix a la resta de líders del G-8 i que tots havien mostrat una gran comprensió cap a ell.

stats