NOU CAPÍTOL DEL CAS RUBY
Crònica 15/01/2011

Berlusconi, al jutjat per un afer sexual

La fiscalia de Milà va confirmar ahir que investiga el primer ministre italià en relació amb el cas de la jove prostituta que va assistir a diverses festes a la residència privada de Silvio Berlusconi a Milà.

àlex Gutiérrez Pascual
3 min
Berlusconi és investigat pel cas de la prostituta que quan era menor d'edat va assistir a les seves festes.

BarcelonaEl nou maldecap per al Cavaliere arriba un dia després que el Tribunal Constitucional anul·lés parcialment la llei d'immunitat que havia permès a Berlusconi no comparèixer a les vistes dels tres processos judicials que té pendents per frau fiscal i corrupció judicial. Els jutges van informar ahir que van incloure el 21 de desembre passat el nom del mandatari entre els investigats per l'anomenat cas Ruby. Ahir mateix li van enviar la citació per comparèixer i declarar. Ho haurà de fer entre el 21 i el 23 d'aquest mes.

Berlusconi està acusat d'un presumpte delicte d'incitació a la prostitució de menors, en un període que va del febrer al maig del 2010. Els jutges investiguen si el primer ministre italià va pagar per tenir relacions sexuals amb la jove prostituta Karima El Mahroug, que feia servir el nom artístic Ruby Rubacuori (Ruby robacors en italià) i que llavors tenia disset anys. Afavorir la prostitució de persones menors de divuit anys és un delicte tipificat en el codi penal italià.

Segons les investigacions judicials, Karima no va dir la veritat quan va afirmar públicament que havia estat només una o dues vegades a la residència de Berlusconi d'Arcore, als afores de Milà, ja que hi havia estat nombrosos caps de setmana. Segons va informar ahir la web del diari La Repubblica , almenys hi va ser sis cops.

Abús de poder

L'altra imputació que afecta Berlusconi fa referència a l'abús de poder. La fiscalia de Milà investiga si Berlusconi va trucar a la policia perquè fessin sortir Karima de la comissaria, que havia fugit d'un centre de reclusió de menors i estava acusada de robatori. La trucada hauria tingut lloc la nit entre el 27 i el 28 de maig de l'any passat.

Arran d'aquesta investigació judicial, la policia italiana va registrar ahir l'oficina de la consellera regional de la Llombardia Nicole Minetti, del Poble de la Llibertat (PdL), el partit de Berlusconi, que suposadament va recollir la jove prostituta a la comissaria quan en va sortir. En aquest cas, Minetti està investigada per incitació a la prostitució, així com dues persones més de l'entorn de Berlusconi: un representant de famosos, Lele Mora, i el director dels informatius del canal de televisió Rete Quattro, Emilio Fede. Segons el diari Corriere della Sera , la policia també es va presentar a l'oficina de Milà de Giuseppe Spinelli, home de confiança de Berlusconi que històricament ha administrat els afers de la família del primer ministre italià. El rotatiu també va informar que les forces de seguretat no hi van fer cap registre per l'oposició de Spinelli, que va argumentar que es tractava d'una seu que pertany a "la secretaria política de l'honorable Berlusconi".

Investigació "absurda"

En una reacció previsible, els advocats de Silvio Berlusconi, Niccolò Ghedini i Pietro Longo, van qualificar d'"absurda i infundada" la investigació oberta contra el primer ministre italià. Mitjançant un comunicat conjunt, van assegurar: "Les hipòtesis ja han estat establertes àmpliament per tots els testimonis i pels protagonistes directes". Segons aquests representants legals, la investigació és més "mediàtica que judicial" i confien que la causa s'acabarà arxivant. "Es tracta en realitat d'una gravíssima intromissió en la vida privada del president del Consell que no té precedents en la història judicial del país", van afegir els advocats.

De la seva banda, el PdL va tancar files al voltant del seu líder. El portaveu d'aquest partit, Daniele Capezzone, va definir l'afer com un "guió habitual i gastat, fet de fugues de notícies i d'acusacions inversemblants". "Si encara hi ha algú, a la política i no només a la política, que pensa derrotar Silvio Berlusconi per la via judicial, tindrà una vegada més desil·lusions importants", va afegir Capezzone.

stats