MOVIMENT VEÏNAL
Crònica 13/01/2011

Bonet lidera la candidatura única a la FAVB

Maria Ortega
2 min

BarcelonaLes negociacions han estat intenses i prolongades. No hi ha hagut acord fins a l'últim sospir. Al límit del termini per a la presentació de candidatures i els seus corresponents avals, però, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha aconseguit la unitat després de la crisi originada per la dimissió en bloc de la junta, el mes de novembre passat. Una sola candidatura es presentarà a l'assemblea general extraordinària que, el proper 22 de gener, ha de servir per escollir la nova junta.

Aquesta opció ha aconseguit sumar totes les sensibilitats i estarà liderada pel president de l'Associació de Veïns del Casc Antic, Jordi Bonet, que encapçalarà la llista com a president. La nova junta comptarà, també, amb alguns dels membres de l'antiga, com ara el vicepresident Jordi Giró, que repeteix en el càrrec, o el secretari, Antonio Fortes, que també repeteix posició. Algunes de les cares noves seran la de la presidenta de l'Associació de Veïns de Vallbona, Zaida Palet, que assumirà el càrrec de tresorera, i la de Josep Lluís Rabell, de l'Esquerra de l'Eixample, que ostentarà el càrrec de vicepresident segon. Sumant-hi els vocals, la nova junta comptarà amb un total de 19 membres. Tot i ser unitària, la candidatura haurà de ser aprovada el 22 de gener.

D'aquesta manera, la FAVB busca oblidar els conflictes interns que van acabar provocant la dimissió en bloc de la junta a principis de novembre i la congelació de la revista Carrer , i afronta ara una nova etapa en què vol que es respecti el conjunt de les sensibilitats. L'aspirant a president, Jordi Bonet, fa anys que està vinculat a la xarxa veïnal des de Ciutat Vella i, l'any passat, va assumir la presidència de l'Associació de Veïns del Casc Antic.

stats