Crònica 07/11/2011

Bosch alerta que CiU i PP transvasaran l'Ebre

R.t.
1 min

BarcelonaLes Terres de l'Ebre són un dels territoris on ERC va treure més bons resultats a les municipals i on els republicans, molt implicats en la lluita contra el transvasament que planificava José María Aznar amb el suport de Jordi Pujol, tenen els ímputs més clars a l'hora de tocar la fibra sensible als seus simpatitzants. El candidat de la coalició ERC - RCat - Catalunya Sí, Alfred Bosch, ho va fer ahir en un míting a Amposta, on va acusar CiU i PP de preparar un nou transvasament de conques i la construcció del cementiri nuclear a Ascó.

"El pacte fiscal de CiU amb el PP no acabarà sent una pacte fluvial?", es va preguntar Bosch. I es va respondre ell mateix: "Tornarem a veure com l'aliança entre Rajoy i Duran posarà de nou el Pla Hidrològic Nacional i el cementiri damunt la taula". Per frenar-ne qualsevol temptativa, va reclamar el traspàs de les competències plenes en disponibilitat i gestió dels recursos hídrics.

Tot i el suport que la coalició pugui esgarrapar de les Terres de l'Ebre, cap enquesta li atorga l'escó al seu candidat per Tarragona, Adam Tomàs. Així, en un missatge d'àmbit més nacional, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va retreure al PSC que no és "prou d'esquerres" -per la despesa en l'AVE o l'exèrcit, en lloc de les polítiques socials- i a CiU que "no defensa prou el país".

stats