Crònica 02/11/2011

Bosch demana a Ortega que no "castigui" els municipis

Alfred Bosch creu que el Govern ha d'ajudar els municipis petits a desenvolupar les competències. El candidat d'ERC a les espanyoles no està d'acord amb la reducció que planteja Joana Ortega.

A.g.m.
2 min
El cap de llista d'ERC, Alfred Bosch, va ser a la diada castellera de Tots Sants de Vilafranca.

Barcelona.El candidat d'ERC - RCat - Catalunya Sí, Alfred Bosch, va demanar ahir a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que no "castigui" els ajuntaments reduint-los competències, responent així a unes declaracions d'Ortega en què es mostrava partidària de fer-ho amb els que no tenen "prou preparació per desenvolupar-les". La vicepresidenta es referia a les localitats amb poca població o amb un nombre reduït de regidors i persones que sustenten l'ajuntament, i en ser preguntada per exemples concrets, va citar la gestió de l'aigua potabilitzadora, els residus i la policia local.

Bosch va defensar la feina "abnegada", "important" i "vital" que fan els ajuntaments i va instar Ortega que els "ajudi" a exercir les seves competències. Per al candidat d'ERC - RCat - Catalunya Sí, els ajuntaments grans i petits "fan tot el que poden" per tirar endavant, tot i la situació d'endeutament i tot i tenir l'Estat reclamant-los diners que els havia avançat. En aquest escenari, Bosch considera que el Govern hauria d'animar-los i facilitar-los la feina, en lloc de plantejar-se la possibilitat de reduir-los competències com ha fet Ortega, i demana a l'executiu català "un canvi de xip".

Visita a Vilafranca del Penedès

Alfred Bosch va assistir ahir a la diada castellera de Tots Sants de Vilafranca del Penedès, on va aprofitar per parlar de la importància de vins i caves. Bosch va recordar que "s'ha passat d'exportar el 54% l'any 2005 fora de l'Estat a fer-ho més d'un 60%, en una clara aposta per la internacionalització", i va lamentar que els pagesos cobrin el raïm per sota del preu de cost. El candidat republicà va defensar que "la millor manera de reconèixer els vins i els caves, la millor manera d'estar al costat dels pagesos i els elaboradors, és consumint els productes de la terra". Segons Bosch, un augment del consum ajudaria a resoldre el problema del preu del raïm.

stats