CONFLICTE ENERGÈTIC
Crònica 16/04/2012

Brufau demana al govern argentí que no imposi la nacionalització d'YPF

Ara
1 min

BARCELONAEl president de Repsol, Antoni Brufau, va demanar ahir al govern argentí que dialogui i que no imposi la nacionalització d'YPF, empresa controlada per la petroliera espanyola. "Sempre cal parlar, parlar... no imposar res ni fer discursos", va dir Brufau en una breu entrevista amb la ràdio argentina Mitre. L'executiu català no va voler donar més detalls sobre en quin punt estan les negociacions amb el govern argentí -si és que n'hi ha- ni tampoc de quina és la seva percepció personal sobre el conflicte.

El govern presidit per Cristina Fernández està descontent amb Repsol perquè considera que les seves inversions a l'Argentina són insuficients malgrat que la petroliera espanyola hi dedica al voltant d'una tercera part de les seves inversions totals (per a aquest any hi ha previstos més de 2.000 milions d'euros). Les amenaces del govern argentí van anar pujant de to fins que dijous passat ja es donava per fet que YPF acabaria nacionalitzada. Però finalment, i malgrat que la premsa argentina assegura que el decret de nacionalització ja està redactat, Cristina Fernández va sorprendre en guardar silenci sobre aquesta qüestió. Des d'aleshores, la presidenta no ha dit res més.

El govern espanyol va pressionar amb molta duresa l'argentí, assegurant que "una agressió a Repsol és una agressió al govern espanyol", i el va amenaçar de prendre represàlies si finalment s'executa l'expropiació de la companyia. Ara és una incògnita com s'acabarà resolent el conflicte, però fonts pròximes a la negociació tenen por que s'enquisti i s'allargui massa.

stats