FINANCES
Crònica 05/04/2012

La CAM recupera 155 milions en dipòsits al març

Vicenç Moliné
1 min
El president del Banc d'Espanya, entitat que gestiona la CAM.

BARCELONA.Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) ha recuperat al març 155 milions d'euros en dipòsits. Sumats als 200 que va registrar a finals de l'any passat, l'entitat ha recuperat 355 milions en dipòsits en els últims quatre mesos.

El període de recuperació coincideix amb el temps que fa que l'entitat va ser comprada pel Banc de Sabadell pel preu d'un euro, el 8 de desembre. Però abans havia perdut una part dels seus dipòsits per culpa dels dubtes que va generar la seva gestió. Miguel Montes, director general del Banc de Sabadell, va assenyalar en una conferència que l'objectiu per al 2012 era recuperar un 60% d'aquests dipòsits, entre 3.500 i 4.000 milions.

L'entitat, que encara la gestiona el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), assenyala en un comunicat la seva integració al Banc de Sabadell com la causa de la situació d'estabilitat i solvència que afirma que viu.

A més, el banc alacantí també presumeix d'haver col·locat 1.200 euros de deute amb l'aval de l'Estat entre els inversors, operació que va tancar a principis de febrer i que era la primera d'aquest tipus que l'entitat realitzava en més de dos anys.

L'acord amb Banc de Sabadell inclou una aportació del sector financer de 5.249 milions per sanejar-la així com una garantia estatal per cobrir el 80% de les pèrdues.

stats