Crònica 26/01/2011

La CE aplaudeix els plans d'Elena Salgado

1 min

La Comissió Europea va avalar ahir des de Brussel·les el pla del govern espanyol per reestructurar de les caixes d'estalvi: "Aquesta mesura pot reforçar un sector que juga un paper molt important per oferir crèdit a actors econòmics com les pimes i els autònoms, i donarà confiança al conjunt del sistema financer espanyol", va apuntar Amadeu Altafaj, portaveu d'afers econòmics.

Les autoritats europees recorden que, en cas d'una intervenció amb recursos públics sobre les entitats que no compleixin els requisits exigits, el govern espanyol necessitarà l'autorització de Brussel·les. La normativa comunitària actual, en vigor des de l'1 de gener, obliga els governs europeus a aclarir com es gestionaran els diners destinats a la recapitalització i a presentar un pla de viabilitat de l'entitat rescatada, informa Cristina Mas des de Brussel·les.

A més de la direcció general del mercat interior, que supervisa els sistemes financers, la intervenció necessita la llum verda de les autoritats de la competència, encapçalades pel comissari Joaquín Almunia. La seva portaveu va aclarir que la UE encara no ha d'opinar sobre la possible nacionalització temporal de les entitats.

stats