LA REORDENACIÓ DEL GRUP DE LA FAMILIA RUIZ MATEOS
Crònica 09/04/2011

Cacaolat busca proveïdors per la crisi de Rumasa

La direcció de Cacaolat està bolcada per superar el concurs i confia en l'èxit de les vendes tant a l'hostaleria com als supermercats, on pot haver-hi problemes puntuals en el subministrament d'alguns envasos.

Elena Freixa
2 min
Els treballadors de Cacaolat han implicat  la ciutadania en la defensa del futur de l'empresa.

Barcelona.La lluita de Cacaolat per la supervivència enmig de la greu crisi que travessa el grup Nueva Rumasa ha topat amb un nou entrebanc: els problemes de subministrament d'envasos. L'empresa Letona, que fabrica el mític batut de xocolata, està negociant contra rellotge amb nous proveïdors de tetrabrics i ampolles grans de plàstic, dos formats d'envàs que fins ara es feien a la fàbrica de Cacaolat de Saragossa i a la de Clesa a Madrid, respectivament. Aquestes dues plantes estan ara mateix parades temporalment com a resultat de l'entrada de l'empresa en concurs de creditors i això ha portat la planta barcelonina de Cacaolat a un situació complicada que pot alterar puntualment l'abastiment de la beguda en aquests dos formats d'envasos en alguns supermercats, segons va reconèixer a l'ARA el director general de l'empresa, Sebastià Masdeu. Malgrat tot, el directiu va matisar que això no suposa una interrupció en el subministrament de la beguda al canal de supermercats, ja que l'ampolla petita de plàstic, que es fabrica a Barcelona, surt sense problemes de la nau del Poblenou.

Les converses amb els nous proveïdors per poder tornar a la normalitat estan "prou avançades", segons Masdeu, que va aclarir que la situació concursal de Cacaolat obliga a actuar seguint uns passos que fan que la resolució s'alenteixi.

La planta catalana també envasa les ampolles retornables de vidre per al sector de l'hostaleria, la qual cosa fa que es treballi "a ple rendiment" a les instal·lacions aquests dies i no es plantegi cap aturada.

Un altre dels fronts oberts i també en vies de resolució és l'impagament del lloguer de la nau de Cacaolat. Masdeu va assegurar que ja està en marxa una negociació entre Clesa i la immobiliària Proactiva BCN, i que les dues parts tenen interès en què se solucioni el problema del lloguer sense la intervenció dels tribunals.

El director general de Cacaolat va subratllar que l'empresa superarà tots els contratemps i aconseguirà superar el concurs. "Cacaolat no morirà, això segur", va afegir.

stats