ALIMENTACIÓ
Crònica 22/09/2011

Cacaolat es vendrà des de Catalunya

L'alt tribunal desestima la petició dels administradors de Clesa i avala que la venda de la unitat productiva de Cacaolat es tanqui sense entrebancs a Barcelona en les pròximes setmanes.

Elena Freixa
1 min
Cacaolat es vendrà des de Catalunya

Barcelona.Cacaolat ha estat una de les poques empreses de Nueva Rumasa en què la producció ha seguit amb relativa normalitat malgrat el concurs de creditors en marxa des de fa sis mesos. El jutjat mercantil número 6 de Barcelona es va fer càrrec del procés i, des del principi, va orientar-lo a la cerca d'un comprador disposat a fer-se càrrec de l'empresa i assegurar-ne la continuïtat i el mant eniment de la plantilla.

El moviment inesperat dels administradors concursals de Clesa -propietària del 90% de Cacaolat- perquè la venda es traslladés a Madrid va desencadenar por que l'operació es torcés. Fonts properes al procés van assegurar que Cacaolat és l'única opció que tenen els creditors de Clesa per cobrar ni que sigui una petita part del que els deu l'empresa. El passiu de Clesa és de 1.000 milions d'euros, mentre que Cacaolat deu prop de 30 milions. Tot i que el conflicte judicial no ha arribat a aturar mai la venda del producte, a Catalunya es va témer que s'alentís i empitjorés la falta de liquiditat del fabricant de batuts. La decisió del Suprem dóna tranquil·litat per culminar el procés.

Els administradors de Cacaolat estudien ara el contingut de les ofertes presentades. Central Lechera Asturiana ofereix 48 milions per la unitat productiva. L'aliança entre el grup Victory i les empreses Damm i Cobega va presentar 33 milions per l'empresa i Vichy Catalán parteix amb una oferta de 30 milions. El quart ofertant, el grup Roures, ha ofert 12 milions.

stats