NEGOCI SANITARI
Crònica 24/05/2011

La Caixa ven als Gallardo els hospitals d'Adeslas

Elena Freixa
1 min
Isidre Fainé i Juan María Nin, responsables de La Caixa.

Barcelona.La Caixa ha arribat a un acord per desprendre's de la xarxa d'hospitals d'Adeslas, que passaran a mans de la família Gallardo, accionistes majoritaris dels laboratoris Almirall. L'operació, en ple procés de transformació de La Caixa en un banc, es va tancar per 190 milions d'euros, segons va informar l'entitat financera.

Amb aquesta venda, el grup inversor Goodgrower -propietat dels Gallardo- es convertirà en propietari del grup hospitalari i controlarà una de les principals xarxes de centres privats a Espanya.

La venta suposa una injecció de recursos per a La Caixa i culmina el procés de desinversió en el sector sanitari que va iniciar al gener. Llavors l'entitat ja es va desprendre d'un 50% del seu negoci de salut (les assegurances de vida d'Adeslas), així com també de les àrees d'assegurances de l'automòbil i la llar, que va vendre a Mutua Madrileña per 1.000 milions d'euros.

La Caixa va comprar Adeslas el 2009 a Agbar i al grup francès Malakoff Méderic per 1.178 milions d'euros.

Amb la venda d'ara, els amos d'Almirall passaran a controlar un 80% del negoci hospitalari d'Adeslas, mentre que La Caixa en mantindrà el 20% restant. El grup hospitalari, amb una facturació de 188 milions l'any passat i més de 1.000 llits gestionats, és un referent a la xarxa sanitària privada estatal.

stats