Crònica 06/04/2011

La Caixa no comprarà res més abans de l'estiu

M.c.
1 min
Fins al naixement de CaixaBank, al juliol, l'entitat no comprarà.

Madrid.Fa deu mesos que el consell de Caixa Girona va aprovar per unanimitat l'absorció per part de La Caixa. Des d'aquell moment no hi ha hagut cap més moviment de portes enfora a l'entitat que presideix Isidre Fainé. I si hem de fer cas del que diu, La Caixa seguirà igual durant els pròxims mesos. Per aquest motiu, el director general, Joan Maria Nin, va advertir ahir que La Caixa actualment no té "cap interès" per entrar al capital de cap entitat.

Ara la prioritat és continuar els preparatius que es fan des del 2010 per sortir a la borsa. Nin va explicar que el primer dia de CaixaBank serà l'1 de juliol, i que l'endemà s'emetrà un bo convertible per donar l'oportunitat de participar al projecte als clients i tothom que ho desitgi. Per això va indicar que "fins a la primera setmana de juliol" estaran centrats en CaixaBank, el banc que aglutinarà el negoci de l'antiga Criteria. Després tornaran a plantejar-se possibles compres. Quan La Caixa estigui "en igualtat de condicions amb la competència" seguirà reproduint una "bella història de creixement", segons va explicar.

Nin es va mostrar molt preocupat per la batalla de les entitats financeres per captar diners i va advertir que si no es resol l'anomenada guerra del passiu "estarem tallant la possibilitat de la recuperació".

stats