Crònica 14/05/2011

Camacho escampa el discurs d'Albiol per tot Catalunya

Narcís Presas
2 min
La popular Aicia Sánchez-Camacho amb una menor d'origen subsaharià a Salt, governada pel PSC.

SALT.La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va tornar a enarborar ahir la bandera de la immigració durant la seva visita a Salt (Gironès), un municipi amb un alt percentatge de població nouvinguda i que últimament ha estat escenari de tensions socials. Els populars saben que poden treure rèdit de l'enduriment del discurs en matèria d'immigració, i s'hi senten còmodes. "Les propostes de Badalona són vàlides per a Salt i per a tot Espanya", va deixar clar la presidenta del PP català. Primer va acusar CiU i PSC de facilitar la regularització de 145.000 immigrants els dos últims anys "en plena crisi econòmica" mitjançant la fórmula de l'arrelament que totes dues formacions van pactar al Congrés i després va completar la seva carta de presentació a Salt amb un missatge clar: "La immigració només té una opció: la integració. No és qüestió de voluntat pròpia, és una obligació", va sentenciar.

Per Sánchez-Camacho, cal una política d'immigració que "no sigui demagògica, populista ni hipòcrita". S'ha de triar, segons la líder del PP català, entre seguir les polítiques que fan a la resta de països europeus o la fórmula de "papers per a tots" que propugna l'esquerra. En la posterior visita al mercat, conjuntament amb el candidat local Felip Gil -imposat per la direcció provincial- i el líder del partit a Girona, Enric Millo, Camacho va passejar la seva desimboltura i va deixar de banda les consignes electorals per fotografiar-se regalant globus a fills d'immigrants. Que el discurs no m'espatlli una bona foto, devia pensar.

Les malalties dels immigrants

Per la seva part, el candidat del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, també va posar el focus sobre la immigració. En el seu cas, per assegurar que determinades malalties eradicades feia temps a la capital catalana han tornat a aparèixer després de ser "portades per immigrants". En aquest sentit, l'alcaldable popular va apostar per enfortir la resposta sanitària i prevenir per reduir factors de risc. Les tesis i l'estratègia del candidat popular per Badalona, Xavier García Albiol, impregnen del tot la campanya del PP català.

stats