ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 06/09/2011

Camacho rebutja la petició de ser cap de llista el 20-N

Joan Rusiñol
2 min
La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Madrid.La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, no encapçalarà finalment la llista per Barcelona a les eleccions espanyoles del 20 de novembre. La possibilitat (i la petició) ha estat sobre la taula fins a l'últim moment. Mariano Rajoy sap que, si vol guanyar amb comoditat, necessita retallar la distància amb els socialistes a Catalunya i el principal actiu per aconseguir-ho és la líder del partit. Ella, que ahir es va reunir amb el líder del PP a Madrid, ho va descartar.

Fonts de l'entorn de Sánchez-Camacho van explicar que "no pensa fer com Carod-Rovira", que l'any 2004 va liderar la llista d'ERC i després no va prendre possessió de l'escó. Camacho creu que el seu paper ara és al Parlament, si bé a Madrid el seu nom sona amb força per ocupar un ministeri, Sanitat o Treball. Si finalment Mariano Rajoy guanya i la crida per formar part de l'executiu espanyol, tothom té coll avall que no s'hi negarà. I per ser ministra no cal ser diputada al Congrés.

Descartada aquesta opció, la direcció dels populars catalans ja té clar qui serà el número 1 per Barcelona i, després de rebre el vistiplau del carrer Génova, només falta que els òrgans del partit hi donin suport al voltant del 15 de setembre, quan el candidat popular visitarà Catalunya per donar suport al PPC. No volen dir-ne el nom però la persona amb més possibilitats és el vicepresident del Congrés, Jorge Fernández Díaz, de la màxima confiança de Rajoy i representant de l'ala catòlica del partit. Si finalment no fos ell, l'altre candidat és Jorge Moragas, coordinador de presidència del PP i des de fa anys instal·lat a la capital de l'Estat.

El candidat és Rajoy

Camacho, que ahir va participar en la junta directiva del PP acompanyada per una nodrida representació dels nous alcaldes populars de Catalunya, va voler treure ferro a la decisió i va dir que l'"autèntic candidat a Catalunya serà Mariano Rajoy". Per això, el líder del partit es bolcarà en la campanya catalana.

stats