PAÍS VALENCIÀ
Crònica 10/06/2011

Càrrega contra els 'indignats' concentrats a les Corts de València

Ara
2 min
Una de les imatges de la càrrega policial contra els indignats davant les Corts Valencianes.

Barcelona.Cinc detinguts i més d'una quinzena de ferits. Aquest és el balanç de la càrrega policial que va tenir lloc ahir contra els manifestants del moviment d' indignats que estaven concentrats davant les Corts Valencianes des de dimecres a la nit. L'objectiu: protestar contra la presència dels corruptes a les llistes electorals just el dia en què es constituïa la cambra amb els diputats escollits el 22-M. El PP no va desaprofitar l'ocasió per acusar el ministeri d'Interior d'excedir-se amb les càrregues mentre que és permissiu amb la protesta de Madrid.

Segons la versió policial, els enfrontaments es van desencadenar quan els indignats van començar a llançar ampolles d'aigua i tisores perquè els agents els privaven de travessar la zona acordonada per impedir l'accés a la cambra. Tot i això, altres versions apunten que la càrrega podria haver començat quan la policia va voler detenir una noia i alguns dels manifestants ho van intentar impedir.

Els enfrontaments van acabar amb més d'una quinzena de ferits, entre ells algun agent, i cinc activistes detinguts. Unes 2.000 persones es van manifestar al vespre davant de la delegació del govern espanyol per rebutjar els fets. Els anomenats indignats , que van cridar consignes contra la corrupció i van exigir reformes i més participació ciutadana en la vida política, provenen de l'acampada que des del 15 de maig està instal·lada a la plaça de l'Ajuntament de València. Dimecres a la nit, un grup va desplaçar-se fins al Palau de Benicarló, seu de les Corts.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, va acusar Alfredo Pérez Rubalcaba en una entrevista a Onda Cero "d'ignorar" l'acampada de la Puerta del Sol de Madrid mentre que a València va "tolerar una càrrega policial" per dissoldre'ls "a cops".

stats