INSTRUCCIÓ JUDICIAL TANCADA
Crònica 24/02/2011

Cas Morín: tretze processats per 115 avortaments il·legals

Redacció
2 min
Carlos Morín fa quatre anys, quan un reportatge de la televisió holandesa va destapar el cas.

BarcelonaLa jutge que investiga les clíniques del doctor Carlos Morín ha tancat la instrucció del cas i imputa 115 avortaments il·legals a un total de tretze processats, entre els quals hi ha el mateix Morín, la seva dona i onze col·laboradors més entre psiquiatres, anestesistes i professionals que suposadament van practicar o van permetre els avortaments.

La resolució de la titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona els imputa els delictes d'avortament il·legal, intrusisme, falsedat documental i associació il·lícita, i també es resol arxivar mig centenar més de supòsits que serien legals d'acord amb la llei d'interrupció de l'embaràs que va entrar en vigor el mes de juliol passat.

La jutge remet ara la causa a la fiscalia i a la resta d'acusacions perquè presentin escrit de qualificació contra els tretze processats. En aquesta causa judicial, destapada arran d'un reportatge de la televisió danesa, es van intervenir 2.780 històries clíniques de pacients sotmeses a interrupcions voluntàries de l'embaràs a la clínica Morín, de les quals finalment se'n van acabar investigant 167.

Entre els imputats figuren tres anestesistes, un dels quals no tenia titulació mèdica vàlida, una administrativa de la clínica Emecé de Barcelona que derivava a les clíniques de Morín dones que volguessin avortar a canvi d'una comissió i dos psiquiatres que emetien presumptament dictàmens psiquiàtrics falsos sense explorar ni tan sols les pacients.

Per a la jutge, la instrucció ha apuntat indicis que els imputats es van associar de manera "permanent i estable" per a la pràctica dels avortaments, sense complir els requisits legals, sota les ordres de Morín, director de les tres clíniques de Barcelona on es practicaven. La resolució es refereix a "l'estricte control" dels avortaments efectuat per la dona de Morín, Maria Luisa D., directora en funcions dels centres, i als "ingents ingressos en metàl·lic" que el matrimoni hauria obtingut.

stats