Crònica 15/06/2011

"Catalunya ja no té prejudicis amb el PP"

Confiança "Reclamar el fons de competitivitat ens dóna seriositat" Ostracisme "A Catalunya ja ocupem la centralitat" Pactes amb CiU "Hi ha una bona sintonia que pot funcionar en el futur"

Joan Rusiñol
2 min
Ayllón va ser el líder de les joventuts del PP a Catalunya i l'any 2000 va ser escollit diputat al Congrés i també va treballar a la Moncloa.

MadridCom s'explica el salt que ha fet el PP de Catalunya a les eleccions del 22-M?

Les nostres idees han estat molt més ben rebudes. Ja es va començar a notar a les catalanes i ara som primera força en algunes grans ciutats. com Badalona i Castelldefels. A més, hi ha una voluntat de col·laboració bastant alta entre el PP i altres forces polítiques.

Per què els entenen millor?

Perquè el discurs del nostre partit ha avançat i la societat catalana ha abandonat els prejudicis contra el PP que hi ha hagut durant temps i que no estaven justificats. Ha calat que l'eix fonamental de la nostra política és sortir de la crisi.

Fins a quin punt al PP el beneficien els girs que han fet recentment, com el suport de Rajoy a la reclamació del fons de competitivitat?

Això és la demostració que el PP és un partit seriós. Si als ciutadans els obliguem a complir les lleis de forma taxativa, els governs també han de complir quan contrauen un compromís de finançament. Amb independència de si s'està d'acord amb el model o no.

El PP català ha aconseguit sortir de l'ostracisme definitivament?

El fet diferencial del PP català era estar molt allunyat del PP a la resta d'Espanya i ara això ha desaparegut. Ocupem la centralitat. Hem aconseguit dues coses: un discurs més bo i més implantació. A partit d'ara del PP català en parlarem nosaltres a través dels nostres alcaldes i diputats, demostrant que fem polítiques que poden agradar més o menys però que van destinades a millorar la vida de la gent i no pas a crear problemes com alguns volien fer creure. Fins ara, del PP català només n'opinaven els altres partits.

Aquests resultats són una plataforma de llançament per a Mariano Rajoy a les generals?

Tenim una capacitat de creixement evident perquè la distància entre el PP i el PSC és molt important. Tot el que aconseguim retallar serà una ajuda per a Rajoy. Catalunya serà determinant per elegir el nou president d'Espanya.

L'entesa amb CiU en molts ajuntaments facilita els pactes amb Duran i Lleida a Madrid?

Si aconseguim traslladar a l'opinió pública que les decisions que prendran els ajuntaments i les diputacions en què PP i CiU tenen responsabilitats compartides són positives, demostrarem que hi ha una bona sintonia que pot seguir funcionant en el futur.

Què se n'ha fet de les diferències en temes nacionals?

Hi ha un seguit de coses que ja són història al nostre país i que no hem de desviar-ne la mirada. El Pacte del Tinell ja no existeix, el notari ja no hi és i només ha de quedar la voluntat d'entesa. Hem passat del tots contra el PP a tots a pactar algun cop amb el PP. I això és bo.

stats