Publicitat
Publicitat

EMPRESES

Catalunya lidera fins al juny les insolvències

Segons l'Estadística de Procediment Concursal que va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Catalunya és la comunitat autònoma que més declaracions de concursos de creditors (persones i empreses) va presentar durant el segon trimestre de l'any, amb 381 sol·licituds. A tot l'Estat es van presentar un total de 1.771, fet que va suposar un augment interanual del 16,5%.

La Comunitat Valenciana va ser la segona del rànquing amb 253 sol·licituds, davant d'Andalusia amb 211 i Madrid amb 207. Totes quatre comunitats representen el 59,4% del total registrat per l'INE. En el lloc oposat es troben La Rioja i Extremadura, amb un 10% i un 18%, respectivament.

Les famílies que no han pogut fer front als seus deutes durant aquest període van ascendir fins a 277 en tot l'Estat, cosa que suposa un augment de l'1,18% respecte a aquesta mateixa dada l'any 2010. Pel que fa a les empreses, les xifres indiquen que van ascendir fins a 1.494, un augment que incrementa un 19,7% la taxa interanual, però que representa una caiguda del 3,7% respecte al trimestre anterior.

Una altra dada a destacar és que de les empreses en fallida, una de cada tres prové del sector de la construcció, mentre que un 18,1% pertany al segment comercial i només un 17% manté un perfil industrial i energètic.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT