Publicitat
Publicitat

LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

Catalunya es queda més d'un terç de les inversions estrangeres

Catalunya es va convertir en la destinatària del 34% de la inversió estrangera el 2010, cosa que representa més d'un terç del total que va arribar a Espanya. A més, destaca l'evolució experimentada l'any passat, que va triplicar l'existent el 2009. És a dir, la participació de Catalunya en el conjunt estatal va passar de l'11% a l'esmentat 34% d'un exercici a l'altre, segons les dades del ministeri d'Indústria.

Així, la inversió estrangera directa a Catalunya va arribar als 3.952 milions d'euros. Des del 2007 les xifres absolutes s'han mantingut en volum, però el seu pes respecte a Espanya ha baixat per sota del 10%. Destaca també que el 96% de la inversió productiva a Catalunya prové dels 27 països de la Unió Europea, fet que significa un augment del 14% sobre l'any anterior.

Cartera de projectes

Invest in Catalonia, l'àrea de la direcció general d'Indústria adscrita al departament d'Empresa i Ocupació especialitzada en la captació de nous projectes, va materialitzar un total de 34 inversions, que van implicar la creació de 1.100 llocs de treball i el manteniment de 1.659 llocs addicionals.

Actualment, Invest in Catalonia gestiona una cartera de 189 projectes oberts amb una inversió associada de més de 6.500 milions, la creació potencial de 14.260 llocs de treball i el manteniment de 16.216 llocs més. Per comunitats, Catalunya i Madrid concentren més del 75% del total invertit a l'Estat espanyol. Mentre que l'any 2009 Madrid concentrava un 66% del global, al cap de 12 mesos aquest percentatge va baixar fins al 43%. En el cas d'Andalusia, les inversions van passar del 2,6% el 2009 al 10% el 2010.

Per sectors, destaca l'elevat pes del transport i l'emmagatzematge i, en menor mesura, el de les activitats financeres, manufactureres, immobiliàries i d'energia elèctrica. Només aquests sis segments comptabilitzen el 90% de totes les inversions, fet que referma la poca importància dels mercats asiàtics.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT