Publicitat
Publicitat

IMMOBILIARI

CatalunyaCaixa i La Caixa venen pisos per 2.200 milions

CatalunyaCaixa i La Caixa han tancat el 2011 amb 16.448 actius immobiliaris menys -habitatges, pàrquings, locals i trasters- en cartera. La venda d'aquest estoc els ha reportat 2.200 milions d'euros.

CatalunyaCaixa va comercialitzar un total de 7.674 immobles propis l'any passat, un 35% més que el 2010. D'aquesta xifra, 6.442 són habitatges, dels quals 4.695 s'han venut i 1.747 s'han llogat. Les operacions han superat els 1.300 milions d'euros. Respecte a La Caixa, l'entitat va comercialitzar 8.774 immobles el 2011 a través de Servihabitat, la seva filial immobiliària, per un import de 894,6 milions d'euros. D'aquests, 6.698 són habitatges venuts i 861 corresponen a nous contractes de lloguer.

És la primera vegada que Servihabitat fa públiques aquestes dades. El paper que juguen les entitats financeres en la recuperació del mercat immobiliari és fonamental: tenen, en primer lloc, la clau del crèdit i, alhora, acumulen també gran part de l'estoc immobiliari existent.

Estratègies comercials creatives

Segons l'últim informe d'estabilitat financera del Banc d'Espanya, les entitats espanyoles acumulaven el juny de l'any passat 176.000 milions d'euros en actius problemàtics lligats al sector immobiliari. Els bancs i caixes són conscients de la urgència i, per això, desenvolupen accions orientades a potenciar la seva comercialització.

CatalunyaCaixa Immobiliària, dirigida per Eduard Mendiluce, va llançar l'any passat un descompte sobre el preu de venda dels seus habitatges equivalent a l'import de les despeses que es deriven de l'operació de compra.

I Servihabitat va engegar, també el 2011, una campanya mitjançant la qual el potencial comprador pot plantejar el preu de l'immoble que vol comprar. Aquesta estratègia, segons l'entitat, és la responsable del 76% de les vendes de la immobiliària.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT