Crònica 17/11/2011

Cayo Lara veu IU amb més de 8 diputats

Ara
1 min
Cayo Lara en el míting electoral que va fer ahir a Algesires.

Barcelona.Els funestos resultats que es temen al PSOE poden repercutir positivament a Esquerra Unida. Així ho entén Cayo Lara, coordinador federal d'IU, que a quatre dies dels comicis ja no es conforma amb els 8 diputats que va vaticinar a l'inici de la campanya. L'eufòria de Lara està justificada: és la primera vegada que la mateixa campanya els suma en lloc de restar.

Tradicionalment, IU perdia entre mig punt i un punt d'intenció de vot en els quinze dies previs a les eleccions. Aquesta vegada, però, la decepció de l'electorat socialista pot fer augmentar significativament el resultat d'IU. Cayo Lara, en una conversa informal amb els periodistes a l'autobús de campanya, ha donat per fet que el seu partit sobrepassarà el milió i mig de vots, un 50% més dels que va obtenir el 2008, quan en va aconseguir 969.946. Segons el líder d'IU, en cada acte electoral en què ha assistit hi ha hagut militants del PSOE que li han garantit el seu vot, tal com han fet molts indignats del moviment del 15-M.

Cayo Lara, que és la primera vegada que participa en una campanya per les eleccions generals, s'ha considerat membre d'una "família tipus" espanyola perquè la seva dona i els seus dos fills estan a l'atur. A més, ha assegurat que no s'apuntarà al "privilegi" de tenir un salari més generós quan aconsegueixi l'escó al Congrés, i mantindrà els actuals 2.370 euros nets mensuals.

stats